Kekszes kávés sütemény

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
350 g keksz
80 g olvasztott vaj
1 csésze (200 ml) tej
3 evőkanál (30 g) kávé
250 g tejszín (33%)
250 g mascarpone
80 g porcukor


Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk. Egy tálba öntjük az olvasztott vajat. Hozzáöntjük a 200 ml tejet, 30 g kávét.Jól összekeverjük. Ezt beleöntjük a darált kekszbe. Ezt is jól összekeverjük. Egy üres tálba öntünk kb. 30%-os tejszínt. Felverjük kemény habbá. Egy másik üres tálban a mascarponét, porcukorral habverővel kb. 10-15 másodpercig verjük. Hozzáadjuk a tejszínhabot és habverővel összeforgatjuk. Kekszes masszát egy sütőpapíron kinyújtjuk sodrófával. Levágjuk a széleket, hogy szép egyenes legyen. A levágott széleket középre tesszük, és egy kicsit ellapítjuk. Erre rákenjük a krémes masszát. A sütőpapír segítségével feltekerjük. Kb. 1 órán keresztül hagyjuk pihenni a hűtőben. Egyéni díszítéssel feldíszítjük.


Az eredeti recept és kép a Kekszes kávés süteményhez:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu