Csokoládé zabpálcák ( tejmentes )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
1 csésze / 240 ml tejmentes tej(növényi tej) - felosztva
1 csésze / 170 gramm tejmentes csokoládé chips( étcsoki )
2 csésze / 250 gramm liszt - tönköly; zab liszt
1 csésze / 120 gramm zabpehely vagy régimódi zab (szükség esetén gluténmentes)
1 csésze / 200 gramm cukor
½ teáskanál finom só
1.5 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
½ csésze / 108 gramm olvasztott kókuszolaj vagy vegán vaj


Elkészítés:
Melegítünk ½ csésze / 120 ml tejet a serpenyőben a tűzhelyen vagy a mikrohullámú sütőben, amíg forró nem lesz, de nem forr. Vegyük le a tűzről. Tegyük a csokoládét egy közepes tálba, és öntsünk rá a forró tejet. Keverjük össze, hogy megolvadjon a csokoládé, és sűrű, sima csokoládészószt készítsünk. Félretesz, mellőz. Zsírozzunk és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral, és előmelegítsük a sütőt 175°C-ra. Egy nagy tálba adjuk a lisztet, a zabot, a cukrot, a sót és a sütőport. Keverjük össze őket. Adjuk hozzá a vaníliát és az olvasztott kókuszolajat a zabkeverékhez, és keverjük össze. Fokozatosan adjunk hozzá annyi tejet, hogy összeálljon a tészta. A szükséges mennyiség változni fog, de valószínűleg körülbelül 5 vagy 6 evőkanál lesz. Folyamatosan keverjük, miközben hozzáadjuk, és amikor összenyomjuk a kezében, és együtt marad egy csomóban, hagyjuk abba. A tepsi aljába simítsuk ki a masszát. Öntsük rá a csokoládékeveréket, és finoman rázzuk meg a serpenyőt a kiegyenlítés érdekében. A maradék tésztát egyenletesen morzsoljuk át a csokoládé réteg tetején. 30 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni a serpenyőben. Ha szobahőmérsékleten van, óvatosan vegyük ki a tepsiből, és éles késsel szeleteljük fel.


Ezeket a legjobb hűtőszekrényben tárolni, és akár 7 napig is jól eltarthatók. 2 hónapig is fagyasztható. Csokoládé zabpálcák ( tejmentes ) eredeti receptje és képe:avirtualvegan

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu