Zabos szelet ( sütés nélküli )

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
1 csésze / 165 g csicseriborsó - lecsepegtetve és leöblítve
½ csésze / 50 g zab
1 csésze / 135 g szárított datolya
½ csésze / 65 g kesudió vagy kendermag; tökmag vagy napraforgómag
¼ csésze / 25 g cukrozatlan aprított kókuszreszelék
1 teáskanál / 5 ml vanília kivonat
Opcionális csokoládé öntet:
½ csésze / 85 g csokoládé chips
¼ csésze / 60 ml növényi tej


Elkészítés:
Adjuk hozzá az összes hozzávalót (kivéve az opcionális feltétet) egy konyhai robotgéphez, és addig dolgozzuk el, amíg egy nagy sima golyó nem lesz. Kicsit ragacsosnak kell lennie, de nem nedvesnek. Ha nedvesek akkor mehet hozzá még egy marék zabot, és újra turmixoljuk, és ez segít. Ha bármilyen opcionális bővítményt szeretnénk hozzáadni, például egy marék diót vagy csokoládé chipset, adjuk hozzá most, és néhányszor keverjük meg a mixerben. A kész masszából vagy golyókat formálunk, vagy egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.A tejet és a csokit tegyük egy kis serpenyőbe, és olvasszuk meg. Amennyiben golyókat készítettünk mártogassuk bele, amennyiben tepsibe öntöttük ki öntsük a tetejére. Legalább egy órán át hűtőszekrényben tartjuk, majd rudakra vágjuk.


Tároljuk a rudakat légmentesen lezárt dobozban, hűtőszekrényben, legfeljebb 1 hónapig. Az eredeti Zabos szelet receptje és képe:avirtualvegan

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu