Csirke nyárs

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
¼ csésze citromlé
¼ csésze wokolaj ( persze jó a hagyományos napraforgó olaj is)
⅛ csésze vörösborecet
1 evőkanál hagymapehely
1 evőkanál darált fokhagyma
1 citrom
1 teáskanál görög ételízesítő
1 teáskanál baromfifűszer
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál őrölt fekete bors
½ teáskanál szárított kakukkfű
3 bőr nélküli kicsontozott csirkemell ( vagy szükség szerint darabokra vágva )
8 bambusznyárs


Elkészítés:
A citromlevet, az olajat, az ecetet, a hagymapehelyeket, a fokhagymát, a citromhéjat, a görög ételízesítőt, a baromfiízesítőt, az oregánót, a borsot és a kakukkfüvet habosra keverjük egy tálban, és egy visszazárható műanyag zacskóba öntjük. Adjunk hozzá csirkét, kenjük meg a páclével, nyomjuk ki a felesleges levegőt, és zárjuk le a tasakot. Pácoljuk a hűtőszekrényben legalább 2 órán át. Melegítse fel a sütőt 175°C-ra. Távolítsuk el a csirkét a pácból, és rázzuk le a felesleget; tegyük fel a nyársra a húsokat. A maradék pácot dobjuk ki. Helyezzük a nyársakat egy tepsire. Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb. 20 percig.


A pác a grillezett zöldségeknél is csodálatos. Wok Olaj:Nagyon magas hőfokra hevíthető, hiszen csak így érhető el, hogy a sült zöldség ropogós maradjon. Enyhe fokhagyma- és gyömbéraromájával különleges ízt varázsol bármely ételnek. Csirke nyárs eredeti recept és kép:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu