Darált hús burgonyával

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4-5 krumpli
1/2 hagyma
65 g liszt
1 tojás
2 evőkanál tejföl

fekete bors
vaj
olaj (sütéshez)


A hús töltelék: 300 g darált hús
1/2 hagyma

bors
paprika
150 g cheddar sajt
5 evőkanál tejföl
snidling (opcionális)
vaj a sütéshez


Elkészítés:
Felkockázzuk a 4-5 szem burgonyát.Ugyanezt tesszük a hagymával is.Botmixerrel összemixeljük egy tálban őket.Utána hozzáadjuk az egy tojást, lisztet, 2 evőkanál tejfölt, sót, borsot.Kézi habverővel összekeverjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Kisütjük a burgonyás masszát mint egy rendes palacsintát. Minkét oldalán sütjük kb. 1-2percig. A hús elkészítése: A hagymát apróra felkockázzuk. Egy tálba tesszük a darált húst, a felkockázott hagymát, paprikát, sót, borsot.Késszel összegyúrjuk. Egy tepsit kikenünk vajjal. A sült burgonyapalacsintákba teszünk hústölteléket, mint a rendes palacsintákba. A serpenyőbe tesszük és megkenjük tejföllel a tetejét. Sütőben sütjük kb. 30 percig kb. 180 fokon. Amíg sül lereszeljük a cheddar sajtot. 30 perc után jó vastagon megszórjuk a tetejét a "palacsintáknak" és kb. még 5 percig sütjük. Tálaláskor aprított metélőhagymával tálaljuk.


Darált hús burgonyával eredeti receptje és képe:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu