Kávés granita
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
500 ml frissen főzött
erős fekete kávé (30 g őrölt kávét használtunk egy kávézóban
és 7 percig főztük)
100 ml kávélikőr
Elkészítés:
Öntsük a kávét egy kancsóba, és keverjük hozzá a cukrot, amíg fel nem oldódik. Adjuk hozzá a kávélikőrt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, öntsük a keveréket egy fagyasztható tartóba, és tegyük a fagyasztóba 1 órára. Keverjük össze villával - látni kell, hogy jégkristályok képződnek a széleken. Tegyük vissza a fagyasztóba 20 percre, majd keverjük újra. Ismételjük meg még egyszer vagy kétszer, amíg a granita jégcsomós nem lesz.
Tálaljuk poharakban vagy edényekben elegáns desszertként, vagy egy másik változathoz adjunk hozzá egy kanál mascarponét és egy reszelt étcsokoládét.
Az eredeti recept és kép Kávés granitához:
bbcgoodfood
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu