Sárgadinnyés granita

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
100 g porcukor
1 vaníliarúd - hosszában hasítva
2 nagyon érett charentais (sárgadinye) dinnye
fél citrom leve


Elkészítés:
Öntsük a cukrot és a 4 dl vizet egy serpenyőbe. Kaparjuk bele a vaníliamagot és tegyük bele a hüvelyt is, majd óvatosan melegítsük, amíg a cukor fel nem oldódik. Forraljuk fel és forraljuk 6-8 percig, hogy cukorszirupot kapjunk. Hagyjuk kihűlni, és távolítsuk el a vaníliarudat. Félbevágjuk a dinnyét, kivesszük és eldobjuk a magokat, majd a húsát egy deszkára kanalazzuk, és éles késsel (vagy konyhai robotgépben megtehetjük) latyakká vágjuk. Keverjük össze a cukorszirupot és a dinnyét a citromlével egy nagy, sekély sütőedényben. Körülbelül 1 órán át fedetlenül lefagyasztjuk, amíg a szélek körül kristályok képződnek. Egy villával a széleket a közepébe keverjük, és jól összetörjük, majd visszatesszük a fagyasztóba, amíg ismét kristályok képződnek. Keverjük és fagyasszuk le minél gyakrabban (mondjuk félóránként), amíg a granita meg nem fagy - ez körülbelül 3 órát vesz igénybe. Tálaláskor durván villázzuk fel.


Sárgadinnyés granita eredeti receptje:bbcgoodfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu