Krémes toszkán csirke

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 csontos - bőrrel borított csirkecomb
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
½ hagyma - kockára vágva
1 paradicsom - kockára vágva
2 csésze spenót( 80 g )
2 csésze tejszín( 480 ml )
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
½ csésze reszelt parmezán sajt( 55 g )
2 evőkanál friss petrezselyem - apróra vágva


Elkészítés:
A csirkét sóval és borssal fűszerezzük. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes-alacsony lángon. Helyezzük a csirkecombot bőrével lefelé a serpenyőbe, és főzzük körülbelül 13 percig, hogy a bőr ropogós legyen. Időnként mozgassuk a csirkét, hogy egyenletesen süljön. A bőrnek keménynek kell lennie tapintásra. Fordítsuk meg a csirkét, majd főzzük további 15 percig, amíg a csirke megpuhul. Vegyük ki a serpenyőből.Adjunk hozzá a fokhagymát és a hagymát, keverjük addig, amíg a hagyma átteccő nem lesz. Keverjük hozzá a paradicsomot és a spenótot, amíg a spenót meg nem fonnyad. Hozzáadjuk a tejszínt, sót és borsot, felforraljuk. Addjuk hozzá a parmezán sajtot és a petrezselymet, keverjük addig, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, kanalazzuk rá a szószt a csirke tetejére.


Krémes toszkán csirke eredeti receptje és képe:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu