Paradicsom télire

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
Két 1.5 literes üveghez:
1600g paradicsom
1.5 liter vizet
15 gerezd fokhagyma

Pác:1.5 l vízhez
1 1⁄2 evőkanál só
4 1⁄2 evőkanál cukor
1.5 literes pohárhoz:

5 db fekete bors
½ teáskanál mustármag (opcionális)
3-4 teáskanál fokhagyma (kevesebb adható hozzá)
6 teáskanál ecet


Elkészítés:
Sterilizáljuk le a fedőket és az üvegeket. Egészben tegyük bele a paradicsomokat.( Előtte finoman megmossuk ) Vizet forralunk és ráöntjük a paradicsomokra. Annyit kell beleönteni üvegenként, hogy ellepje a paradicsomot. Rátesszük a fedőket és kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Addig a fokhagyma gerezdeket reszeljük le. Amikor letelt az idő akkor a vizet öntsük a paradicsomokról egy serpenyőbe. Elkészítjük a pácot. Mehet bele a só, cukor és összekeverjük, és felforraljuk. Az üvegbe rakjuk a szemes borsot, mustármagot, fokhagymát,ecetet.Erre öntsük rá a forrásban lévő páclevet. Erősen tegyük rá a fedelet. Ellenőrizzük, hogy nem szivárog-e, jól lezár.Fordítsuk fejjel lefelé és takarjuk be. Dunsztoljuk:) Télen kíváló finomság...:)


Egyszerű recept a konzerv paradicsomhoz, amelyet nyáron elkészíthetünk, és télen élvezhetjük az ízét. Meg fogunk lepődni, milyen egyszerű elkészíteni ezeket a paradicsomokat. A havas paradicsom nagyon látványosan néz ki, ízük pedig senkit sem hagy közömbösnek. Az eredeti recept és kép a Paradicsom télire recepthez:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu