Darált marhahúsos tészta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
220 g szarvacska vagy bármilyen más alakú tészta
2 evőkanál olívaolaj csipet só
1/2 közepes hagyma
450 g extra sovány darált marhahús
2 gerezd fokhagyma
450 g (2 csésze) paradicsomszósz
1 evőkanál paradicsompüré
1/2 tk dijoni mustár
1/4 tk olasz fűszerkeverék
120 ml (1/2 csésze) kemény / habtejszín
bazsalikom (opcionális)
só és bors ízlés szerint
Parmigiano-Reggiano más néven parmezán sajt (opcionális)
dijoni mustár (opcionális
de ajánlott)


Elkészítés:
Egy fél hagymát felkockázunk. Egy serpenyőbe olíva olajat öntünk és kb. 4-5 percig sütjük közepes lángon. Mehet bele a 2 gerezd fokhagyma, kicsit megkeverjük.Hozzáadjuk a darált marhahúst. Kb. 8 percig sütjük. Ha sok a zsír kanállal távolítsunk el belőle. Forraljunk vizet. Adjunk hozzá egy teáskanálnyi sót, és olívaolajat. Ebben főzzük meg a tésztát. A marhahúshoz adunk még egy evőkanálnyi paradicsompürét, és dijoni mustárt. Megszórjuk olasz fűszerkeverékkel. Ezután öntjük rá a paradicsomszószt.Kevergetve kb. 4-5 percig pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és még kb. 3 percig forraljuk. Bazsalikomlevelet felaprítjuk. Beleöntjük a paradicsomos masszába a bazsalikomot és a főtt tésztát. Összeforgatjuk egy kicsit összemelegítjük. Tálaláskor reszelt parmezánnal tálaljuk.


Darált marhahúsos tészta eredeti receptje és képe:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu