Mákos macaron

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
100 g porcukor
80 g darált mák
75 g tojásfehérje
100 g kristálycukor
30 ml víz


Elkészítés:
A porcukrot, a ledarált mákot, és a tojásfehérje felét egy tálba tesszük. Összekeverjük. A kristálycukrot vízben közepes hőfokon felforraljuk. (kb. 121 C fokig főzzük.) A tojásfehérje másik felét kemény habbá verjük fel. A habverővel folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük az előzőleg elkészített cukorszirupot. Addig keverjük amíg egy kicsit el nem hűl. Ezt a tojáshabot keverjük a mákos masszához. A tepsit sütöpapírral kibéleljük. Nyomózsákból kinyomkodva szabályos kör alakokat nyomunk. Ezután kb. 40-50 percen át hagyjuk bőrösödni a mákos macaronokat. Utána előmelegített sütőben kb. 130 fokon kb. 20-25 percig sütjük. A sütéskor világosnak kell lenniük, nem szabad megpirulniuk. A kis mákos korongokat olyan krémmel töltjük aminekkel szeretnénk.


A recept kb. 30 darabhoz jó.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu