Almás-diós zabpehely

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
150 g zabpehely
150 gramm liszt
10 g sütőpor
2 g fahéj
1 g szerecsendió
egy csipet só
80-100 g dió
2 tojás
70 gramm cukor
90 ml olaj
100 ml tej
500 g alma
1 citrom héja
citromlé
olaj


Elkészítés:
Egy tálba öntjük a 150 gramm zabpehelyt,150 gramm liszt,10 gramm sütőpor, 2 gramm őrölt fahéj,1 gramm őrölt szerecsendió, egy csipet só...ezt elkeverjük. A diószemeket apróra vágjuk fel, és összekeverjük az előzőekkel. Egy tálba teszünk két tojást, plusz 70 gramm cukrot. Robotgéppel összemixeljük, és hozzáadjuk az olajat. A robotgéppel újra összemixeljük. Az almákat kimagozzuk és meghámozzuk. Lereszeljük mindet és beleforgatjuk a tojásos masszába. Reszelünk hozzá egy kis citromhéjat, plusz egy kis citromlé. Kézi habverővel egy kicsit összekeverjük. Ezután adagoljuk a zabos masszát folyamatos kevergetés mellett. Kis süthető formákba rakjuk és előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük.


Almás-diós zabpehely eredeti receptje és képe:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu