Tejszínes, csokoládés desszert ( sütés nélküli )
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
étcsokoládé 200 gramm
tejszín 33-35% zsíros 100 gramm
habtejszín min. 30 % -os 200 gramm
Elkészítés:
Vízgőz fölött megolvasztom az étcsokoládét. Beletördelem egy edénybe a 200gramm étcsokit, hozzáöntjük a minimum 30 % -os 100gramm tejszínt. Folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük. Egy tálba kiöntjük, és szobahőmérsékletre hűtjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük fel( mind a 200 grammot )
Folyamatos kevergetés mellett a csokis masszát adagoljuk hozzá.
Poharakba tálaljuk... és csokireszelékkel is díszíthetjük...
Tejszínes, csokoládés desszert eredeti receptje és képe:youtube
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu