Sertésborda sütve

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1.5 kg sertésborda (a lehető legtöbb hússal)
Körülbelül 1.5 teáskanál só
fekete bors
2-3 teáskanál szárított fokhagyma
rozmaring
A szószhoz:

3 evőkanál ketchup
3 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál méz
1 evőkanál mustár


Elkészítés:
Öblítsük le 1.5 kg bordát és alaposan szárítsuk meg. Tisztítsuk meg a sertésbordát. Utána mind két oldalon megsózzuk, megborsozzuk. Dörzsöljük meg minden oldalát fokhagymával. Utána egy tepsi alját kibéleljük alufóliával. Erre tegyünk egy rácsot. Erre mehet rá a sertésborda. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 30-40 percig sütjük. Ezután kivesszük a bordákat és megszórjuk rozmaringgal. Csavarjuk be két réteg alufóliával. Visszatesszük a sütőbe kb. most is 200 fokra és sütjük tovább kb. 50-60 percig. Addig készítsük el a mártást. Egy serpenyőbe teszünk 3 evőkanál ketchupot, 3 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál mustár, 1 teáskanál méz.Ezt jól összekeverjük. Felforraljuk. 5 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. Amikor letelt az 50-60 perc megkenjük a már kész mártással. Ezt követően sütjük még kb. 10-15 percig kb. 180 fokon alufólia nélkül.


A sertésborda sütve eredeti képe és receptje:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu