Darált húsos burgonya
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 kg burgonyát apróra vágunk
só
bazsalikom
paprika és az olívaolaj
1 hagyma
600 g darált hús
só
bors ízlés szerint
300 g sajt reszelve
Elkészítés:
Vágjuk a burgonyákat 1 cm szélesekre. Tegyük egy tepsi aljába a szeleteket. Szórjuk meg egy teáskanál fekete borssal, csipetnyi sóval, és egy teáskanál paprikával. 50 gramm olajjal locsoljuk meg. Alaposan keverjük össze. Előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig kb. 180 fokon. Egy fej hagymát felaprítunk. Egy serpenyőt megkenünk olajjal. A forró olajon kb. 5-7 percig sütjük a hagymát. A darált húst ezután rátesszük, és sütjük kb. 10-15 percig. Adjunk hozzá 1/2 teáskanál fekete borsot, 1/2 teáskanál sót. Összesütjük.
A sütőből kivesszük a burgonyát és rátesszük a sült darált húst. Tetejére ráreszeljük a sajtot. Paradicsomszeleteket teszünk a tetejére. 20 percig sütjük kb. 180 fokon
Darált húsos burgonya eredeti receptje és képe:youtube
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu