Csirkés burgonya

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 csirkemell

fekete bors
pirospaprika
1 hagyma olivaolaj
4 burgonya
200 ml zsíros tejszín
2 tojás
1 tk curry
120 g (1 csésze
de bármilyen sajt is) Gruyère sajt
1 paradicsom


Elkészítés:
Egy hagymát felaprítok. Egy tepsibe olívaolajat locsolunk. Ebben öntjük bele a hagymát a serpenyő aljába, erre pedig mehet rá a felkarikázott burgonya. Sózzuk, borsozzuk és végül meglocsoljuk olívaolajjal. A csirkemelleket felkockázzuk és megsózzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a fűszerezés a csirkemelleket. Rátesszük a serpenyőben lévő burgonyára. Elrendezzük, hogy mindenhová jusson. Egy tálba mehet a 2 darab tojás, a zsíros tejszín, só, őrölt curry. Villával jól összekeverjük. A tojásos lét ráöntjük a felrétegzett csirkemelles, burgonyás alapra, úgy hogy mindenhová jusson belőle. Alufolíával letakarjuk. Előmelegített sütőbe tesszük és sütjük kb. 40 percig kb. 200 fokon. Egy paradicsomot felkarikázunk, és a sajtot lereszeljük. negyven perc leteltével kivesszük a sütőből és levesszük az alufóliát, és megszórjuk sajttal a tetejét. A paradicsomszeleteket rátesszük a tetejére és az egészet pici sóval megszórjuk. Süssük még kb. 10 percig, alufólia nélkül. Amikor aranybarnára sült a sajt készen van...:)


Az eredeti kép és recept itt található a Csirkés burgonyához:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu