Virslis burgonya

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg burgonya
700 gramm virsli vagy debreceni
1 darab vöröshagyma
olaj
340 g paradicsomszósz
100 ml vizet
0.5 tk. só
0.5 tk. bors
0.5 tk. petrezselyem
2 evőkanál keményítő
100 ml tej
1 tojás
só és bors ízlés szerint
200 g lapkasajt
1 teáskanál oregánó


Elkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát, és daraboljuk fel. Enyhén sós vízben forraljuk fel. A virsliket karikázzuk fel és főzzük kb. 5 percig. Apróra vágjuk fel a vöröshagymát, és olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a a felkarikázott virslit, és süssük kb. 5 percig. Ezt követően adjuk hozzá a paradicsomszószt, 100 ml vizet, sót, borsot, petrezselymet. Főzzük ezt így kb. 5 percig. A főtt burgonyáról öntsük le a vizet, mehet hozzá a keményítő, 100 ml tej. Krumplitörővel törjük össze. Hozzáadjuk a tojást, sót és a borsot. Jól összekeverjük. Egy tepsi aljába öntjük a virslis alapunkat,erre tesszük rá a burgonyát szépen elsimítva rajta. A lapkasajt megy a tetejére, plussz oregánó. Előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig kb. 200 fokon. A tetejét megszórhatjuk még egy kis oregánóval.


Az eredeti kép és recept a Virslis burgonyához:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu