Egyszerű csirkemelles egytálétel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 csirkefilé

bors ízlés szerint
3 evőkanál növényi olaj
1 hagyma
400 g burgonya

ízlés szerint fekete bors
2 evőkanál növényi olaj
250 g gomba
100 g kemény sajt
1 paradicsom
2 evőkanál majonéz vagy natúr joghurt
1 tojás


Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel. Ezután a szeleteket klopfoljuk ki. Helyezzük egy tálba ahol sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk e evőkanálnyi olajjal. Forgassuk össze.Egy fel hagymát aprítsuk fel. Egy tepsibe öntsünk olajat, és kenjük szét, hogy mindenhová jusson. Ebbe helyezzük az aprított hagymát, erre mehet bele a felszeletelt burgonya. A burgonyaszeleteket elrendezzük, hogy mindenhová jusson, akár csak a hagymát. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olajjal. A csirkemelleket körkörösen eligazgatjuk a burgonyán. A gombát felszeleteljük és ráhalmozzuk a többi összetevőre. Nedves sütőpapírral letakarjuk, és ráteszünk még egy alufóliát is.Előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig, kb. 200 fokon. Lereszeljük a sajtot, a paradicsomot felkockázzuk. Egy tálba rakjuk a paradicsomot, a reszelt sajtot, 2 evőkanál joghurt, 1 darab tojás. Összekeverjük. Kivesszük a sütőből a gombás egytálételünket és rátesszük a paradicsomos-sajtos masszánkat. Visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre kb. 180 fokon tovább sütjük.


Egyszerű csirkemelles egytálétel eredeti receptje és képe:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu