Burgonyás darált hús

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 burgonya
sárgarépa

350 g darált hús

fekete bors
paprika
olasz fűszernövény keverék
olaj

3 burgonya

paprika
olasz fűszernövény keverék
100 g zsemlemorzsa
30 g parmezán
2 evőkanál olaj

6 koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma

paprika
fekete bors
100 ml víz
petrezselyem
kapor


Elkészítés:
A 2 burgonyát, és a sárgarépát reszeljük le, sózzuk és összekeverjük. Csavarjuk ki a levét. Ehhez adjuk hozzá a darált húst, sót, borsot, paprikát és az olasz fűszerkeveréket. Ezt az egészet összekeverjük. Kis ovális gombócokat készítünk belőle. Forró olajban aranybarnára sütjük mind két oldalát. 3 burgonyát felszeletelünk.Mehet rá a só, paprika, olasz fűszerkeverék, zsemlemorzsa, és a parmezán. Összekeverjük. Egy tepsinek az alját bekenjük olajjal. Beletesszük a parmezános burgonyát. Előmelegített sütőben sütjük kb. 200 fokon kb. 30 percig. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk. Egy serpenyőbe olajat hevítünk, ebben kicsit megsütjük a paradicsomot, fokhagymát, sót,paprikát, fekete borsot. Vízzel felöntjük, majd belehelyezzük a darált húsos gombócokat. Fedjük le és így főzzük kb. 10-15 percig. A petrezselymet felaprítjuk, és ezt szórjuk főzés közben a tetejére. A már készre sült burgonyát kaporral megszórjuk. A sült bugonyát a gombócokkal tálaljuk...


Burgonyás darált hús receptje és képe eredetiben:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu