Olasz fokhagymaleves
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 hagyma
2 sárgarépa
zeller
1 kaliforniai paprika
2 liter víz
só 1 teáskanál
2 vöröshagyma
póréhagyma
1 gerezd fokhagyma (10 gerezd)
fokhagyma
kömény 1 teáskanál
só
burgonya 700 gr
tejszín 100 ml
2 evőkanál liszt
petrezselyem
baguette
olivaolaj
só
füstölt paprika
Elkészítés:
Először elkészítjük a zöldséglevest.Felaprítjuk a hagymát, sárgarépát, zellert,paprikát.Beletesszük egy tálba és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Mehet bele egy teáskanál só. Forraljuk fel és főzzük kb. 15 percig.
Felaprítunk két lilahagymát, póréhagymát( csak a felét ). Egy serpenyőbe rakjuk és meglocsoljuk olívaolajjal. Közepes lángon kb 15 percig sütjük.
Egy fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A serpenyőben lévő zöldségekhez keverjük, és tovább sütjük kb. 7 percig. Addig sütjük míg a hagyma aranybarna nem lesz. Egy teáskanálnyi őrölt köményt és sót teszünk hozzá.
A burgonyát felaprítjuk.
A serpenyős alapot egy lábosba rakjuk, ebbe mehet hozzá a darabolt burgonya.Adjunk annyi zöldségleves levét, hogy ellepje. Teszünk rá fedőt és a burgonyát puhára főzzük. Amikor puha lett hozzáöntjük a tejszínt. Kb. 5-7 percig főzzük. Botmixerrel turmixoljuk le.
Egy serpenyőbe olajat öntünk, mehet bele 2 evőkanál liszt, és közepes lángon főzzük, folyamatosan kevergetjük. Hozzáöntjük a forrásban lévő burgonyás levesünkhöz. Folyamatosan keverjük, petrezselymet adunk hozzá.
Baguettet felkockázzuk.Sózzuk, paprikázzuk. Olívaolajon kb. 5 percig pirítjuk. Tálaláskor ezzel a pirított kockákkal tálaljuk.
Olasz fokhagymaleves eredeti receptje és képe:youtube
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu