Könnyű forralt bor

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
750 ml-es üveg vörösbor
1 szeletelt klementin( narancs )
1 fahéj
1 csillagánizs
3 szárított füge
4 szegfűszeg
3 szem fekete bors
50 ml brandy


Elkészítés:
Öntsük a vörösbort egy nagy serpenyőbe. Adjuk hozzá a narancsot, a fahéjrudat, a csillagánizst, a szárított fügét, a szegfűszeget és a szemes fekete borsot. Nagyon óvatosan forraljuk fel, majd kapcsoljuk le a tüzet. Az egész fűszereket és a borsot kanállal kihalásszuk, majd hozzákeverjük a brandyt. Merőkanállal bögrékbe vagy hőálló poharakba tálaljuk. Mindegyikbe csepegtethetünk egy szelet klementint( narancs ).


Könnyű forralt bor eredeti receptje és képe:bbcgoodfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu