Olasz karácsonyi süti

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 csésze puha vaj
2 csésze cukor
3 nagy tojás szobahőmérsékletű
1 doboz ricotta sajt
2 teáskanál vanília kivonat
4 csésze liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
glazúr: 1/4 csésze puha vaj
3-4 csésze porcukor
1/2 teáskanál vanília kivonat
3-4 evőkanál tej
színes tortadara


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb 175 C°-ra. Egy tálban habosra keverjük a vajat és a cukrot 5-7 perc alatt, amíg könnyű és habos nem lesz. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, minden hozzáadás után jól felverjük. Belekeverjük a ricottát és a vaníliát. Keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát; fokozatosan hozzáadjuk a tejszínes keverékhez. Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük a kis gombócokat. 12-15 percig sütjük, vagy amíg enyhén megpirul. Rácsra szedjük kihűlni. Egy nagy tálban keverjük össze a vajat, a porcukrot, a vaníliát és annyi tejet, hogy kenhető állagot kapjunk. A kihűlt sütiket megkenjük és azonnal tortadarával díszítjük. Hűtőszekrényben tárolandó.


Olasz karácsonyi süti eredeti receptje és képe:tasteofhome

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu