Nagymama tojáslikőrje

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8 csésze tej
6 nagy tojás
1 csésze plusz 2 evőkanál cukor
1/2 csésze rum
1/2 csésze brandy
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
3 csésze kemény habtejszín
fahéjrúd és őrölt szerecsendió ( opcionális )


Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel 4 csésze tejet, amíg buborékok képződnek az edény falai körül. Közben egy nagy tálban habosra keverjük a tojást és az 1 csésze cukrot. Lassan keverjük hozzá a forró tejet; majd mehet vissza az egész a serpenyőbe. Közepes-alacsony lángon addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik, kb. 6-8 percig, állandó keverés mellett (nem hagyjuk felforrni). Azonnal áttesszük egy nagy tálba. Hozzákeverjük a rumot, a pálinkát, a szerecsendiót és a maradék tejet. Hűtőbe tesszük, lefedve, néhány órára, vagy amíg kihűl. Egy nagy tálban felverjük a tejszínt, amíg sűrűsödni kezd. Adjuk hozzá a maradék cukrot; addig verjük, amíg lágy csúcsok képződnek. Keverjük a tojásos keverékhez. (A keverék szétválhat; tálalás előtt keverjük meg.) Kívánt esetben fahéj rudakkal és még szerecsendióval tálalhatjuk.


Az eredeti recept és kép a Nagymama tojáslikőrje recepthez:tasteofhome

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu