Étcsokoládés zabpehely torta

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
170 g kiváló minőségű étcsokoládé
375 ml kókusztej; zsír
2¾ csésze (220 g) zabpehely


Elkészítés:
Egy 18 cm -es kerek tepsit kikenünk vajjal, és kibéleljük sütőpapírral. Kenjük meg a pergament is. Félretesszük. A csokoládét felaprítjuk és egy hőálló tálban felolvasztjuk. Forraljuk fel a kókusztejet egy kis serpenyőben, és öntsük rá a csokoládéra. Hagyjuk állni 2 percig, majd keverjük addig, amíg fel nem olvad és sima nem lesz. Hozzáadjuk a zabpelyhet, és simára keverjük. Öntsük a tésztát egy formába. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, majd legalább 4 órán át hűtsük, amíg megszilárdulnak. Friss gyümölccsel tálaljuk.


• Ez a sütemény nem olyan édes, mert a csokoládén kívül semmilyen cukrot nem használunk. Ha a kissé édesebb süteményt részesítjük előnyben, adjunk hozzá 1-2 evőkanál cukrot vagy más édesítőszert a kókusztej főzése közben. • Hűtőszekrényben legfeljebb 5 napig tároljuk. Étcsokoládés zabpehely torta eredeti receptje és képe:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu