Ropogósra sült csirkecomb
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
8 csirkecomb kicsontozva és bőrösen
2 evőkanál olívaolaj
2 tk fokhagyma por
2 tk hagymapor
1 1/2 tk paprika
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított kakukkfű
1 teáskanál só
1/2 teáskanál fekete bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220C-ra. Vegyük ki a csirkecombokat a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. Egy kis tálban keverjük össze az összes fűszert és fűszernövényt.
Helyezzük a csirkét egy nagy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat és a fűszerkeverék 2/3-át. Bevonjuk a csirke minden oldalát, sőt a bőr alá is.
Helyezzük a csirkét egy sütőlap tetejére egy rácsra. A maradék fűszerkeveréket a csirke tetejére szórjuk.
Süssük a csirkecombokat 35-40 percig. A felső légkeverést is bekapcsolhatjuk 2-3 percre, hogy a teteje extra ropogós legyen. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük a csirkét.
Ropogósra sült csirkecomb eredeti receptje és képe:downshiftology
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu