Brokkoli saláta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 fej brokkoli kb. 5 csésze rózsa
8 szelet szalonna
1/3 csésze vöröshagyma kockára vágva
1/2 csésze szárított áfonya
1/2 csésze napraforgómag
1/4 csésze kecskesajt morzsolva

Brokkolis salátaöntet: 1/2 csésze majonéz
1/4 csésze natúr joghurt


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb. 180 fokra. Tegyük a baconszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük kb. 15 percig, vagy amíg ropogós nem lesz. A bacont kivesszük a sütőből, és papírtörlőre tesszük, hogy megszáradjon és kihűljön. Amíg sül a szalonna, szeleteljük fel az összes brokkoli rózsát. Tegyük őket egy nagy keverőtálba a lilahagymával, szárított áfonyával, napraforgómaggal és kecskesajttal együtt. Az öntet elkészítéséhez adjuk hozzá a majonézt és a joghurtot egy kis tálba, és keverjük össze. Adjuk hozzá az öntetet a keverőedénybe, és keverjük addig, amíg minden jól össze nem áll.


Az eredeti recept és a kép hozzá a Brokkoli salátához:downshiftology

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu