Darált húsos burgonyás egytálétel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg burgonya
400 g darált hús
olaj
egy hagyma
2 gerezd fokhagyma só
fekete bors ízlés szerint
paprika
oregano
egy babérlevél
400 g paradicsompép
mozzarella( plusz valamilyen reszelt sajt )


Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és félhold alakúra vágjuk fel. Egy serpenyőbe öntsünk egy kis olajat. 15 percig sütjük közepes lángon. Ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot, egy csipet oregánót. Összekeverjük. Ez után egy tepsibe öntjük a burgonyát. Ugyanabba a serpenyőbe teszem a darált húst amibe a burgonyát sütöttem. Hozzáadjuk a felaprított hagymát. 2-3 percig sütjük és mehet hozzá a paradicsom sűrítmény. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, oregánóval megszórjuk. Összekeverjük. Fokhagymát préselünk bele. Adunk hozzá még egy kis vizet és egy babérlevelet. Fedő alatt takarékon főzzük kb. 7 percig. Ezt így ahogyan van ráöntjük a burgonyára. ( egyenletesen, hogy mindenhová jusson )Tetejére mehet még a mozzarella és akármilyen reszelt sajt, felkarikázott zöldhagyma, egy csípet oregánó, egy csípet olívaolaj. Kb. 200 fokon kb. 20 percig sütjük.


Darált húsos burgonyás egytálétel eredeti receptje plusz a képe:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu