Húsos tészta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
400 g választott vörös hús
500 g tészta
olívaolaj
egy nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
400 g paradicsompép
egy evőkanál sűrített paradicsompüré
350 ml víz

fekete bors
egy teáskanál paprika
csili por
2 babérlevél


Elkészítés:
Egy serpenyőbe öntünk olívaolajat. Tegyük bele a felkockázott húst. Kb. 5 percig pirítjuk magas lángon a húst. Amikor a hús aranybarna adjunk hozzá egy nagy hagymát felkockázva, 2 gerezd zúzott fokhagyma.Pár percig sütjük közepes lángon. Két sárgarépát felszeletelünk. Beletesszük a serpenyőbe és összekeverjük. Hozzáöntjük a paradicsomot.Összekeverjük és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Mehet hozzá egy teáskanálnyi paprika, meg a babérlevél, fél teáskanálnyi csili. Fedő alatt addig pároljuk amíg a hús megpuhul. Sűrű szószt és puha húst kell kapnunk. Enyhén sós vízben kifőzzük a spagettit. A kifőtt tésztát közvetlenül a szószba öntjük. Jól összekeverjük...


Az eredeti kép és recept a Húsos tésztához:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu