Bécsi túrós palacsinta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
10-12 db palacsinta

a töltelékhez: 50 dkg házi túró
2 ek. porcukor
1 tk. vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
3 tojás
5 dkg mazsola

az öntethez: 1 dl tej vagy tejszín
1 tojás
1 tk. vanília kivonat


Elkészítés:
Elkészítünk 12 darab palacsintát a szokásos módon. Egy tálban összekeverjük a túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját.Utána hozzáadjuk a mazsolát és beleforgatjuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk fel. Ezt beleforgatjuk a túrókrémbe. Ezzel a túrókrémmel megtöltjük a palacsintákat. A töltött palacsintákat félbevágjuk. Egy sütőtálat puha vajjal kikenjük. Belehelyezzük a félbe vágott palacsintákat. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a tál palacsintára. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral díszítjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu