Könnyű sült spagetti

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
0.5 kg száraz spagetti
1 kilós darált hús
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál sótlan vaj
1 közepes sárga hagyma felkockázva( de jó a vöröshagyma is )
gerezd fokhagyma apróra vágva
kb. 70 dkg marinara szósz
2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
1 csésze reszelt mozzarella
½ csésze reszelt parmezán sajt

frissen őrölt fekete bors ízlés szerint


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb. 180 °C-ra, és permetezzük be tapadásmentes spray-vel egy 13 × 9-es tepsit. A spagettit a csomagolási utasítás szerint al dente főzzük, és lecsepegtetjük. Amíg a spagettit főzzük, süssük meg a marhahúst egy nagy serpenyőben, közepes lángon. A marhahúst főzés közben fakanállal törjük fel. Csöpögtessük le a marhahúst, és töröljük ki a serpenyőt. Ugyanabban a serpenyőben adjuk hozzá az olajat és a vajat. Adjuk hozzá a hagymát és főzzük, amíg a hagyma megpuhul és áttetsző lesz, körülbelül 4-5 percig. Adjuk hozzá a darált fokhagymát, és főzzük további 30 másodpercig. Adjuk hozzá a marhahúst, a marinara szószt, 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomot és ¼ csésze reszelt parmezán sajtot. Keverjük jól össze, és ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Adjuk hozzá a főtt spagettit a serpenyőbe a húsmártással, és keverjük addig, amíg a spagetti jól be nem vonódik. Öntsük a spagetti keveréket az előkészített tepsibe, és szórjük meg mozzarellával és a maradék ¼ csésze parmezán sajttal. Süssük kb. 175 °C-on kb. 20-30 percig, vagy amíg a sajt megolvad... A maradék apróra vágott bazsalikommal díszítjük és tálaljuk.


A sült spagetti könnyű, sajtos és hangulatos vacsora a hét bármely estéjén. Könnyű sült spagetti eredeti képe és receptje:thecookierookie

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu