Banános kenyér

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1-3/4 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1 rúd (1/2 csésze) sózatlan vaj
3/4 csésze cukor
2 nagy tojás
1 csésze pépesített nagyon érett banán 2-3 nagy banánból
2 evőkanál friss citromlé; 1 citromból 1-1/2 teáskanál vanília kivonat


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 °C -ra . Vajjal és liszttel fém cipóformát kenjük ki. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Egy elektromos mixer edényében a vajat és a cukrot habosra keverjük, körülbelül 2 perc alatt. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, minden hozzáadás után jól felverjük. Adjuk hozzá a pépesített banánt, a citromlevet és a vaníliakivonatot, és jól keverjük össze. Ezen a ponton kissé túrósnak tűnik; rendben van. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alacsony sebességgel addig verjük, amíg éppen bele nem keveredik. Ne keverjük túl. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük kb. 40-45 percig. Hagyjuk hűlni a serpenyőben körülbelül 10 percig, majd fordítsuk rácsra, hogy teljesen kihűljön.


Ez a banánkenyér a sütőből kivéve fenomenális, és még jobb, ha másnap megpirítjuk. Fagyasztóbarát útmutató: A kenyér akár 3 hónapig is lefagyasztható. Miután teljesen kihűlt, csomagoljuk be biztonságosan alufóliába, fagyasztófóliába, vagy tegyük egy fagyasztózsákba. Tálalás előtt egy éjszakán át olvasztjuk fel a pulton. A banános kenyér eredeti receptje és képe:onceuponachef

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu