Csirkecomb a sütőben

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8-10 csirkecomb
1 csésze fehér joghurt
1 evőkanál petrezselyem
1 teáskanál citrom
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
egy csipet só
zsemlemorzsa
vaj( 100 gramm )


Elkészítés:
A csirkecombokat megszórjuk sóval, feketeborssal, paprikával minden oldalt. A fűszereket dörzsöljük bele a csirkecombokba. A csirkecombokat egy tálba tesszük, és fóliával letakarjuk. Hagyjuk pácolódni kb. 20-30 percig. Addig finoman vágjuk fel apróra egy csokor petrezselymet. Egy tálba mehet egy pohár joghurt, a petrezselyem, egy citrom leve, három gerezd préselt fokhagyma.Összekeverjük. A csirkecombokat mártsuk bele a joghurtos mártásba, utána pedig a zsemlemorzsába forgatjuk meg. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és mehetnek bele a csirkecombok egymás után. Minden csirkecomb tetejére tegyünk teavajat. Kb. 200 fokon sütjük kb. 40 percig.


Csirkecomb a sütőben! Könnyű csirke eredeti receptje és képe:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu