Almás joghurtos sütemény

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 tojás
200 gramm liszt
80 g porcukor
5 g sütőpor
1 teáskanál vanília
egy csipet só
70 g vaj
500 g görög joghurt
30 g kukoricakeményítő
1 teáskanál vanília
egy csipet só
130 gramm cukor
3 alma (héjjal)
40 g cukor
5 g kukoricakeményítő
1/2 citrom leve


Elkészítés:
Egy tálba tesszük a három tojás sárgáját, sót, porcukrot.Kézi habverővel jól összekeverjük. Hozzáöntjük a vajat, és ezzel is jól összekeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, a sütőport...Ezzel is jól összekeverjük. Ezután belekeverjük a 200 gramm lisztet. Kapnunk kell egy jól gyúrható tésztát. Az 1/3 -át vágjuk le és tegyük be a fagyasztóba. Elővesszük a kb. 18-cm átmérőjű kör alakú tepsinket. Beletesszük a tésztát és egyenletesen elosztjuk benne. A tepsi oldalfalára is jusson egy kicsi belőle...Betesszük a fagyasztóba. Addig a három almát felkockázzuk. Adunk hozzá cukrot, 1/2 citrom levét. Jól összekeverjük. Kb. 10 percig kis lángon pirítjuk, folyamatosan kevergetjük. Az 500 gramm joghurthoz adunk 30 gramm keményítőt.Összekeverjük. A tojásfehérjéhez adunk pici sót, és kemény habbá verjük fel gép segítségével. Utána adunk hozzá kb. 130 gramm cukrot. Géppel verjük tovább kb. 7 percig. Akkor jó a hab ha a tálból nem tudjuk kiborítani...Ezt kis adagokban keverjük bele a joghurtba. Az almát a fagyasztóból kivett tepsibe öntjük. Hagyjuk kihűlni, és erre öntjük rá a joghurtos masszát.A tészta maradékot is kivesszük a fagyasztóból és ráreszeljük. Kb. 40 percig sütjük kb. 180 fokon.


Az eredeti Almás joghurtos sütemény receptje és képe:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu