Grillezett lédús csirkemell

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kb. 80 dkg csont nélküli; bőr nélküli csirkemell
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
4 nagy gerezd fokhagyma; darálva
1 teáskanál szárított kakukkfű
½ teáskanál szárított oregánó 1¼ teáskanál só
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
1½ teáskanál citromhéj egy citromból


Elkészítés:
Egyenként helyezzük a csirkemelleket egy 1 zárható zacskóba; húskalapács segítségével egyenletes 1,5 cm vastagságúra kloppfoljuk ki. Keverjük össze az összes hozzávalót a csirke kivételével Adjuk hozzá a csirkemelleket, és masszírozzuk bele a pácot a húsba, amíg egyenletes bevonat nem lesz rajta. Tegyük egy zacskóba, zárjuk le a zacskót, és tegyük egy tálba a hűtőszekrénybe (a tál véd a szivárgástól); hagyjuk pácolódni a csirkét legalább 4 órán keresztül vagy egy éjszakán át. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra, és olajozzuk ki a rácsokat. Helyezzük a csirkemelleket a grillre, és lefedve süssük oldalanként 2-3 percig. Ne főzzük túl.


Búcsúzz el a száraz grillezett csirkemelleknek. Ez a recept garantálja a lédús, ízletes csirkét minden alkalommal. Az eredeti recept és képe hozzá a Grillezett lédús csirkemellhez:onceuponachef

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu