Bolognai spagetti tészta

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
hagyma - 1 db

fekete bors
szárított bazsalikom
olaj sütéshez
3 gerezd fokhagyma
sárgarépa - 1 db
zeller rúd - 2 db
darált hús - 400 g
száraz vörösbor
apróra vágott paradicsom a saját levében - 500 g
spagetti - 200 g
parmezán sajt
bazsalikom


Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk. Egy serpenyőben olajat melegítek és mehet bele a hagyma. Hozzá reszelünk még 3 gerezd fokhagymát. Így együtt kb. 2 percig sütjük. A sárgarépát felkockázva hozzáadjuk.Ezt is kb 1-2 percig pirítjuk. A zellerrudat is felkockázzuk. Ezt is 1-2 percig sütjük.Mehet hozzá a darált hús.Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk.Addig sütjük fedő nélkül míg a folyadék nagy része el nem párolog. Adunk hozzá kevéske száraz vörösbort. A bornak teljesen el kell párolognia. Ezután mehet hozzá a paradicsom,szárított bazsalikom. Jól összekeverjük és fedő alatt kb. 2 órán keresztül főzzük a szószt. Amikor kész a szósz és a tészta is megfőtt összekeverjük. Reszelt parmezánnal és bazsalikommal tálaljuk.


Bolognai spagetti tészta eredeti receptje és képe:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu