Szalonnás karfiol

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
karfiol - 800g
víz
szalonna - 150 g
3 gerezd fokhagyma
hagyma - 1 db
paradicsom - 200 g

fekete bors
újhagyma
petrezselyem
sajt - 70 g


Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük szét. A rózsákat felaprítjuk és feltesszük enyhén sós vízbe főni. Kb. 5 percig forraljuk. A szalonnát csíkokra vágjuk fel. Kb. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. 3 gerezd fokhagymát apróra vágunk fel. A szalonnához pici olajat öntünk és beledobjuk a fokhagymát. Egy percig pirítjuk utána kitesszük tányérra. Egy hagymát felaprítunk, és puhára pirítjuk. Mehet hozzá a paradicsom, só, bors. Kb. 2 percig pároljuk...Újhagymát és petrezselymet aprítunk. A paradicsomokhoz öntjük a szalonnát és a párolt karfiolt. Összeforgatjuk. Kicsit sütjük és utána hozzáadjuk az újhagymát, és a petrezselymet. Összeforgatjuk és utána megint egy kicsit sütjük. Lereszeljük a sajtot. Rászórjuk a tetejére és fedő alatt addig pároljuk amíg rá nem olvad a sajt.


Kép és a recept eredetileg:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu