Baconos burgonyasaláta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2-1/2 kiló kis burgonya kis darabokra vágva
3 teáskanál só 1 kiló bacon csíkok és apróra vágva
1 nagy hagyma apróra vágva
3 zeller apróra vágva
2 csésze majonéz
2 evőkanál dijoni vagy sárga mustár
3/4 teáskanál kaporfű
1/2 teáskanál zellersó
1/4 teáskanál zellermag


Elkészítés:
Enyhén sós vízbe puhára főzzük meg a burgonyát. Közben egy nagy serpenyőben, időnként megkeverve, közepes lángon ropogósra sütjük a szalonnát. Utána sütjük és keverjük a hagymát amíg barna nem lesz, 6-8 percig.Tartalékoljunk 1/4 csésze sült szalonnát a feltéthez. Adjuk hozzá a burgonyához a hagymát, a zellert és a maradék szalonnát. Egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt és a fűszereket. Öntsük a burgonya keverékre. Hűtőbe tesszük, lefedve, amíg kihűl, körülbelül 1 óra. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a félretett szalonnával.


Baconos burgonyasaláta eredeti receptje és képe:tasteofhome

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu