Sült sonka barna cukormázzal

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
1 teljesen főtt egész sonka
1/2 csésze csomagolt barna cukor
1/4 csésze dijoni mustár
1 evőkanál almaecet
1 1/2 csésze almabor


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Helyezze a sonkát egy serpenyőbe állított sütőrácsra, és ferdén vágja be. Fedjük le alufóliával, és süssük addig, amíg fel nem melegszik, 2 és 3 óra alatt. A főzés utolsó 45 percében mázat készítsünk: Egy kis serpenyőben, közepes lángon keverjük össze a barna cukrot, a mustárt, az almaecetet és az almabort. Forraljuk fel, majd közepes lángon, főzzük, 10-15 percig. 15 percenként kenjük meg mázzal a sonkát, amíg a legvastagabb részbe helyezett hőmérő 140°-ot nem mutat. Vegyük ki a sonkát a sütőből, adjunk hozzá egy utolsó mázt, és hagyjuk pihenni 15 percig, mielőtt felszeletelné.


Sült sonka barna cukormázzal eredeti receptje és képe:delish

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu