Ananászos barna cukormázas sonka
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága
Hozzávalók:
2 csésze apróra vágott friss ananász
1/4 csésze dijoni mustár
1/4 csésze csésze barna cukor
1 teljesen főtt csontos sonka
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 160 °C fokra.
Helyezzük az ananászt, a mustárt és a barna cukrot egy serpenyőbe, keverjük össze, és közepes-alacsony lángon főzzük, amíg az ananász meg nem puhul, és a barna cukor fel nem oldódik, körülbelül 5 percig.
Helyezzük a sonkát egy 30*20cm-es serpenyőbe, és kenjük be az ananászszósszal.
A sonkát 30 percenként meglocsolva az ananászszósszal megpirítjuk, amíg át nem melegszik, kb. 1 1/2-2 óra alatt.
Szeleteljük fel a sonkát, és a serpenyőből származó szósszal tálaljuk.
Ananászos barna cukormázas sonka eredeti receptje és képe:weelicious
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu