Olasz stílusú citromos csirke

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 db (egyenként kb. 250 g) csirkemell filé vízszintesen félbevágva
100 g vaj apróra vágva
2 gerezd fokhagyma összetörve
1/4 csésze (50 g) lecsepegtetett babakapribogyó
3 citrom leve
1 paradicsom apróra vágva
1 vöröshagyma apróra vágva
1/3 csésze paprikával töltött olajbogyó vékonyra szeletelve
50 g feta morzsolva
1/2 csésze lapos levelű petrezselyem


Elkészítés:
Helyezzünk 1 darab csirkét 2 fólialap közé. Húskalapáccsal vagy sodrófával finoman ütögessük 1,5 cm vastagságúra. Ismételjük meg a maradék csirkével. Jól fűszerezzük be. Egy nagy serpenyőt nagy lángon felhevítünk. Olvasszunk fel 20 g vajat a serpenyőben. Tegye bele a csirkét a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalát 2 percig, vagy amíg a csirke aranybarna nem lesz és éppen átsül. Tegyük át egy nagy hőálló tányérra, és fedjük le fóliával. Csökkentsük a hőt közepesre. Helyezzük a maradék 80 g vajat a serpenyőbe, és keverés közben főzzük 2-3 percig, vagy amíg a vaj elolvad és aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát és a kapribogyót a serpenyőbe, és főzzük 1 percig, vagy amíg a kapribogyó ropogós nem lesz. Adjuk hozzá a citromhéjat és a citromlevet , és keverjük össze. Tegyük vissza a csirkét és a levét a serpenyőbe. Időnként megforgatva főzzük 2 percig, vagy amíg a csirke megpuhul és a szósz kissé besűrűsödik. Közben a paradicsomot , a hagymát , az olívát és a fetát egy tálba tesszük, és óvatosan összeforgatjuk. A csirkét megszórjuk a paradicsomos keverékkel és a petrezselyemmel , és azonnal tálaljuk.


Olasz stílusú citromos csirke eredeti receptje és képe:taste

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu