Gombafasírt

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
0.5 kg csiperke gomba

bors
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma ízlés szerint
szikkadt zsemle 2db
zsemlemorzsa szükség szerint
tojás 1-2 db


Elkészítés:
A gombát megpucolom, apróra vágom és megfőzöm. Hagyjuk kihűlni. A petrezselymet apróra vágom fel. A szikkadt zsemlét beáztatom rövid ideig, majd kinyomom belőle a vizet amikor dolgozni kell vele. A gombát, petrezselymet, fokhagymát, szikkadt zsemlét húsdarálón ledarálom a legkisebb lyukú tárcsán. Darálás után mehet hozzá a só, bors. Összegyúrjuk. Utána ismét ledaráljuk. Ezt követően mehet hozzá a zsemlemorzsa és a tojás.( annyit adjunk hozzá, hogy formázható legyen )Vizes kézzel megformázzuk, és forró olajban kisütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu