Áfonyás fehérje palacsinta

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Száraz összetevők: 1 csésze fehér teljes kiőrlésű liszt
½ csésze fehérjepor
1 teáskanál sütőpor
csipet só
1 csésze áfonya (+ több a feltéthez)
Nedves összetevők: 1 pépesített banán
2 nagy tojás
1 teáskanál vanília kivonat
1 csésze cukrozatlan mandulatej
2 evőkanál olvasztott kókuszolaj


Elkészítés:
Egy közepes tálban pépesítsünk 1 banánt. Ezután keverjük hozzá a tojást, a vaníliát és a mandulatejet. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a fehérjeport, a sütőport és a sót. Ezután adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, és keverjük össze. Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat és a friss áfonyát, majd keverjük újra. Permetezzünk be egy nagy, tapadásmentes serpenyőt kókuszolajos főzőpermettel, és melegítsük elő közepes lángon. Ha felforrósodott, öntsünk rá ⅓ csésze tésztát. Hagyjuk oldalanként körülbelül 2 percig sütni, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ismételjük addig, amíg az összes tészta el nem fogy. Tálaljuk 100% juharsziruppal, vagy mézzel és több friss áfonyával.


Attól függően, hogy milyen fehérjeport használunk, előfordulhat, hogy több mandulatejet kell hozzáadnia. kezdésként 1 csészével kezdjük, és evőkanállal adagoljuk. Áfonyás fehérje palacsinta eredeti képe és receptje:fitfoodiefinds

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu