Mascarpones répatorta

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 közepes db sárgarépa
3 db tojás
175 ml napraforgó olaj
200 g szőlőcukor (vagy porcukor)
100 g dió (apróra vágott)
200 g tönkölybúza liszt (vagy finomliszt)
1.5 kk sütőpor
1.5 kk szódabikarbóna
1.5 kk fahéj
1 kk gyömbér
1 csipet só

A tetejére: 50 g szőlőcukor (vagy porcukor)
250g mascarpone
1 ek citromlé
1 kávéskanál vanília kivonat (vagy 0.5 kk vaníliaaroma)


Elkészítés:
A répát lereszeljük.A tojásokat egy tálban felverjük.Egy másik tálban az olajat és a cukrot kb. 2 percig robotgéppel összedolgozzuk, majd a felvert tojást folyamatos keverés mellett beleöntjük.Ehhez adjuk hozzá a reszelt répát, és a durvára darált diót.Apránként adagolva beledolgozzuk a lisztet, amibe előzetesen belekevertük a sütőport, fahéjat, gyömbért és sót.Előmelegített sütőben kb. 180 fokon készre sütjük (alul-felül sütéssel, tűpróbával ellenőrizzük). Amíg sül a torta, a máz hozzávalóit összekeverjük egy tálban. A kihűlt süteményt kettévágjuk, közepét megkenjük mascarponés krémmel, majd a tetejét is.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu