Sajt szósz( sajtmártás )
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
500 ml tej
4 evőkanál liszt
50 g vaj
100 g reszelt erős cheddar (vagy 50 g reszelt cheddar
50 g morzsolt kék sajt)
Elkészítés:
Öntsünk 500 ml tejet egy nagy serpenyőbe, és adjunk hozzá 4 evőkanál lisztet és 50 g vajat.
Közepes lángon kezdjük el keverni a keveréket. Folytassuk a gyors habverést, miközben a vaj megolvad, és a keverék felforr – a liszt eltűnik, a szósz pedig sűrűsödni kezd.
Habverővel további 2 percig keverjük, amíg a szósz buborékol, majd 100 g reszelt cheddar sajtot (vagy 50 g reszelt cheddar, 50 g morzsolt kék sajtot) olvadásig keverünk.
A sajt szósz eredeti receptje és képe:bbcgoodfood
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu