Cukkini csónakok

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 cukkini hosszában félbevágva
2 evőkanál extra szűz olívaolaj

frissen őrölt fekete bors
1/2 hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma darálva
kb. fél kg darált marhahús
1/2 tk. csilipor
1/2 tk. őrölt kömény
1/4 tk. paprika
1/2 csésze fekete bab
1/2 csésze apróra vágott koktélparadicsom
1/2 csésze kukorica
1 csésze aprított cheddar
1 csésze aprított fehér félkemény sajt
frissen vágott koriander díszítéshez


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 C°-ra. Vágjuk félbe a cukkinit , és kanalazzuk ki a belsejét, és tartsuk meg későbbre. Helyezzük a cukkini feleket vágott oldalukkal felfelé egy tepsi aljába, és csepegtessük le 1 evőkanál olajjal; sóval, borssal ízesítjük. 10 percig sütjük, amíg a cukkini élénkzöld nem lesz, és éppen kezd megpuhulni. Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsünk olajat. Adjuk hozzá a hagymát és az eltett cukkinit, és főzzük puhára, körülbelül 5 percig. Keverjük hozzá a fokhagymát, és főzzük illatosra, körülbelül 1 percig. Adjunk hozzá darált marhahúst, fakanállal törjük szét a húst. Főzzük, amíg a marhahús már nem rózsaszínű, körülbelül 6 percig. Lecsepegtetjük a zsírt. Hozzákeverjük a chiliport, a köményt és a paprikát, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a fekete babot, a koktélparadicsomot és a kukoricát. A marhahús keveréket kanalazzuk a cukkinibe, majd szórjuk meg sajtokkal. Süssük addig, amíg a cukkini megpuhul, és a sajtok megolvadnak, körülbelül 15 percig. Tálalás előtt korianderrel díszítjük.


Cukkini csónakok eredeti receptje és képe:delish

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu