Serpenyős csirkemell

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
¼ csésze apróra vágott hagyma
5 evőkanál szójaszósz
2 és fél evőkanál cukor
2 evőkanál darált fokhagyma
2 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál szezámmag
½ teáskanál cayenne bors
só és őrölt fekete bors ízlés szerint
1 kiló bőr nélküli és csont nélküli csirkemell vékony csíkokra vágva


Elkészítés:
A hagymát, a szójaszószt, a cukrot, a fokhagymát, a szezámolajat, a szezámmagot, a cayenne borsot, a sót és a fekete borsot keverjük össze egy tálban, amíg sima pác nem lesz. Főzzük és keverjük össze a csirkét és a pácot egy nagy serpenyőben közepesen magas lángon, amíg a csirke meg nem fő, körülbelül 15 percig.


Ez egy gyors és egyszerű, de nagyon finom étel. A csirkét helyettesíthetjük marha- vagy sertéshússal a változatosság kedvéért. Csak 30 percet vesz igénybe nagyon kevés piszkos edény mellett! Rizzsel tálaljuk. az eredeti recept és kép:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu