Fokhagymás-barna cukros csirkecomb

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8 csontos bőrös csirkecomb
só és őrölt fekete bors ízlés szerint
3 evőkanál sótlan vaj
4 gerezd fokhagyma felaprítva
¼ csésze barna cukor
1 evőkanál méz
½ teáskanál szárított oregánó
¼ teáskanál szárított kakukkfű
¼ teáskanál szárított bazsalikom


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.A csirkecombokat sóval és borssal ízesítjük.Olvasszuk fel a 2 evőkanál vajat egy nagy, tűzálló serpenyőben közepesen magas lángon. Hozzáadjuk a csirkét, bőrével lefelé, és oldalanként 2-3 percig barnára pirítjuk. Vegyük ki a csirkét egy tányérra. Olvasszuk fel a maradék 1 evőkanál vajat a serpenyőben, és keverjük, hogy az alján lévő barnult darabok kilazuljanak. Adjunk hozzá fokhagymát; főzzük és keverjük, amíg illatos lesz, körülbelül 30 másodpercig. Keverjük hozzá a barna cukrot, a mézet, az oregánót, a kakukkfüvet és a bazsalikomot, amíg jól össze nem áll. Kapcsoljuk le a hőt, és tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, bőrével lefelé. Az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a csirke csontja már nem rózsaszínű lesz, és a leve kiürül, 25-40 percig. Tálaláskor a serpenyős szósszal kenjük a csirkecombokat.


Fokhagymás-barna cukros csirkecomb eredeti képe és receptje:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu