Házi csokoládés fagylalt
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
600 ml tejszínhab
édesített sűrített tej
280 g étcsokoládé olvasztott
Elkészítés:
Helyezzünk egy nagy üveg- vagy rozsdamentes acéltálat a fagyasztóba legalább 15 percre.
Egy kis tálban keverjük össze a csokoládét és az édesített sűrített tejet.
Lassú tűzön, állandó keverés mellett főzzük, amíg a keverék felolvad.
Hagyjuk kicsit kihűlni. Vegyük ki a tálat a fagyasztóból, és adjunk hozzá tejszínhabot. Elektromos mixerrel addig verjük, amíg a krém kemény csúcsokat nem kezd formálni. Adjunk hozzá egy nagy kanál tejszínhabot a csokis keverékhez, hogy hígítsa.A csokis masszát hozzákeverjük a habhoz. Fedjük le és fagyasztjuk, körülbelül 4 óráig.
Házi csokoládés fagylalt eredeti receptje és képe:youtube
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu