Kókuszos joghurtos torta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
200 g sótlan vaj apróra vágva
2 tk finomra reszelt lime héj plusz még a tálaláshoz
3/4 csésze (165 g) porcukor
3 tojás
60 g búzadara
1/2 csésze (50 g) manduladara
1 1/2 csésze (225 g) sütőporral elkevert liszt; átszitálva
3/4 csésze (45 g) kókuszreszelék
180 g natúr joghurt
120 ml limelé
tejszínhab tálaláshoz
Szirup
370 g porcukor
2 lime finomra reszelt héja
1 csésze (250 ml) limelé


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy 25 cm-es kerek rugós formát kivajazunk, az alját és oldalát sütőpapírral béleljük. Helyezzük a vajat, a lime reszelt héját és a cukrot egy állványos mixer edényébe a lapáttal, és 5-6 percig keverjük, amíg halvány és habos nem lesz. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük össze. Keverjük össze a búzadarát, a manduladarat, a lisztet és a kókuszt egy tálban, és óvatosan keverjük hozzá a tojásos keverékhez. Adjuk hozzá a joghurtot és a lime levét, és addig keverjük, amíg össze nem áll (ügyeljünk arra, hogy ne dolgozzuk túl a keveréket). A tésztát kanalazzuk az előkészített tepsibe, és süssük 1 órán keresztül, vagy amíg a teteje enyhén aranybarna lesz, és a közepébe szúrt nyárs tisztán ki nem jön. Kivesszük a sütőből, letakarjuk alufóliával és 10 percig állni hagyjuk. Eközben a sziruphoz a cukrot és a gyümölcslevet egy serpenyőben, közepes lángon keverjük össze, hogy a cukor feloldódjon. Fedő nélkül pároljuk 5 percig, vagy amíg kissé megpirul, keverjük hozzá a héját. Lyukakat szúrunk a süteménybe, majd ráöntjük a forró szirup felét – a lyukakon keresztül felszívódik. Hagyjuk állni 1 órát, mielőtt kivesszük a serpenyőből, és rácsra helyezzük, hogy teljesen kihűljön. A kihűlt tortát tejszínhabbal megkenjük, és extra lime héjjal megszórjuk. A maradék sziruppal tálaljuk.


Kókuszos joghurtos torta eredeti képe és receptje:delicious

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu