Szilvás kalács
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
150 ml napraforgóolaj
50 g vaj
300 g cukor
6 szilva kimagozva és 8 szeletre vágva
284 ml író
1 tk vanília kivonat
4 tojás
325 g sütőporos liszt
½ teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180C/160C lékkeverésen. Olajjal kikenjük egy mély, 20 cm-es rugós tortaforma alját. Keverjük össze a vajat 50 g cukorral, és kenjük a kibélelt forma aljára. A szilvakarikákat koncentrikus körökben a tetejére rendezzük.
Az írót, a vaníliát, az olajat, a maradék cukrot és a tojást egy nagy tálba öntjük, és villával vagy habverővel 1-2 percig verjük, hogy a tojásokat felverődjenek. Beleöntjük a lisztet és a szódabikarbónát, és addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. Ezt óvatosan a szilva tetejére öntjük, majd 45 perc-1 órára a sütőbe tesszük, amíg egy nyárs tisztán ki nem jön. Hagyjuk teljesen kihűlni a formában, majd vegyük ki a formából, és fordítsuk egy deszkára vagy tálalótányérra.
Szilvás kalács eredeti receptje és képe:bbcgoodfood
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu